vrijdag 3 maart 2017

Tarte Tatin

Op de weblog van Michel een heel eenvoudige versie voor Tarte Tatin gevonden, die ons beter ligt dan wat in de Homarus staat. Wij hebben wel geen chique taartdingen die ook op het vuur kunnen, dus gebruiken wij een pan en een simpele springvorm.

Wat?

  • 7 appels
  • 150 g boter
  • 125 g kristalsuiker
  • 1 rond bladerdeegvel
  • kaneel
  • rozijnen
  • roomijs

Hoe?

Schil de appels en snij ze in vier. In A Propos Bistro doen ze het zelfs met halve appels, wat mij er doet aan denken dat we eens zo’n klokhuisperforator in huis zullen moeten halen. Smijt de boter in een grote pan en laat smelten. Overgiet de boter met de suiker en zet het vuur zo warm dat het boeltje begint te schuimen. Leg de appels in de pan en laat op een zacht vuur een half uur karamelliseren.
Verwarm de oven voor op 180°C. Giet de appels met de boter in een ronde vorm. Wij gebruiken een springvorm, bij gebrek aan beter, met als gevolg dat het vocht er tijdens het bakken uitlekt en de hele bodem van de oven aan het caramelliseren slaat. U weze gewaarschuwd. Zorg dat de appels met hun bolle kant naar onder liggen. Strooi naar smaak kaneel en rozijnen op de appels. Leg de bladerdeeg over de appels en druk wat aan aan de kanten. Niet te veel, want dan blijft de deeg zompig aan de randen. Na 20 minuten in de oven zou de bladerdeeg mooi bruin moeten zijn.
Keer de Tarte Tatin om op een bord en serveer warm met een bol roomijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten