vrijdag 3 maart 2017

Pannenkoeken met frambozen en witte chocolade

Lang geleden maakte ik het eens, en het was een ware hit. Ik heb het over deze pannenkoekjes van Jamie Oliver.
’t Is wel een mutantenversie van het origineel recept. Ik heb ook liever mijn beleg in de pannenkoek dan erop. Here it goes!

Wat:

  • 3 eieren
  • 115 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1.4dl melk
  • 1 theelepel suiker
  • frambozen, naar smaak, zo’n 20tal
  • witte chocolade, ook naar smaak, zo’n 50gram
  • wat boter om te bakken

Hoe

  • Je hebt twee kommen nodig. Scheid de 3 eieren, pleur de eiwitten in de ene en de eigelen in de andere kom.
  • Kom één: voeg de gezeefde bloem, de melk en het bakpoeder bij de eierdooiers. Meng!
  • Kom twee: klop de eiwitten op met het theelepeltje suiker.
  • Voeg beide kommen samen. Voeg de frambozen en de gehakte witte chocolade toe aan het mengsel.
  • Smelt de boter in een pan. Giet met een soeplepel kleine hoopjes beslag in de pan. Bak ze enkele minuten aan de ene kant. Draai ze vervolgens om. Duw even met een spatel op de pannenkoekjes. Daardoor worden ze dunner en gaan ze logischerwijs meer op een pannenkoek lijken.
  • Dien op met wat slagroom: past uitstekend bij de bitterheid van de frambozen. Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten