vrijdag 3 maart 2017

Uientaartjes met geitenkaasbolletjes

Het recept van het uientaartje baseerde ik op het kookboek ‘Bistro’. Een zeer aangenaam kookboek trouwens! De combinatie met de geitekaasbolletjes maakte het, mijn inziens, een gemakkelijk en smakelijk voorgerecht.

Wat?

Voor zes personen
Uientaartjes
  • 3 rechthoekige diepvriesbladerdeegjes
  • 3 blonde uien
  • 1 el komijnzaad
  • 1 el honing
  • 4 el pijnboompitjes
Geitenkaasbolletjes
  • Zo’n potje smeerbare geitenkaas
  • 1 tl olijfolie
  • Maanzaad

Hoe?

Snij de bladerdeeg telkens in twee zodat je zes vierkanten hebt. Snij de ajuin fijn in halve ringen. Bak de ajuinen glazig in wat olijfolie. Laat zo’n tien minuten op het vuur staan maar zonder dat de ajuin bruin wordt. Voeg hierbij het komijnzaad, de honing en de pijnboompitten. Kruid met wat peper en zout. Leg telkens wat ajuinmengsel op de bladerdeegjes. Laat een halve centimeter aan de randen onbedekt. Plaats een kwartier in een voorverwarmde over van 180 graden.
Voor de geitenkaasbolletjes meng je de geitenkaas met de olijfolie en wat peper. Maak met twee koffielepels bolletjes en rol deze door het maanzaad.
Dien het taartje lauw op met ernaast de koude geitenkaasbolletjes. Serveer hierbij eventueel wat rucola.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten