vrijdag 3 maart 2017

Stoofpotje van paard met pompoenpuree

Eerste keer ooit: paardenstoofvlees. Heel erg lekker.
Nodig voor het vlees (4p): 
  • 1 kilo paardenstoofvlees
  • 2 dl witte wijn
  • bouillonblokje
  • 2 ajuinen
  • bloem
  • verse rozemarijn en tijm
De pompoenpuree
  • pompoen, zo’n kleine turkse
  • gerookte look of gewone look als je dat niet hebt
  • kaneel
  • verse rozemarijn
Eerst de pompoen. Snij de pompoen in stukken. Overgiet met olijfolie, bestrooi met zout en gooi één uur in een oven (voorverwarmd op 180C°).
Snij de ajuin voor bij het vlees. Bak de ajuin aan met het vlees. Strooi de bloem over het vlees en de ajuin. Bak tot het bruin ziet. Blus met de wijn en doe hierbij het bouillonblokje. Voeg de verse kruiden toe. Laat ongeveer 1,5 uur op het vuur staan.
Als de pompoen uit de oven komt kan je deze gemakkelijk uitlepelen. Doe de pulp in een kookpot. Verwarm met wat look, de kaneel en de rozemarijn. Plet met een vork.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten