zaterdag 4 maart 2017

Polentakoekjes met paddestoelen

De echtgenoot, die normaal alles eet, heeft het moeilijk met polenta. Op deze manier krijg ik hem af en toe toch zo ver om wat polenta te eten.

Nodig voor de koekjes:
100 gram polenta
400 gram water
verse kruiden (peterselie of rozemarijn)
100 gram kaas (parmezaan of taleggio)

Nodig voor de paddenstoelen:
800 gram gemengde bospaddenstoelen
1 sjalot
2 teentjes look
peterselie



De koekjes maak je door het water aan de kook te brengen en er dan de polenta aan toe te voegen. Je blijft nog even roeren (hoe langer, hoe dikker de polenta wordt) en voegt bij de warme polenta de verse kruiden, de kaas en wat peper en zout. Roer nog goed door zodat de kaas zeker gesmolten is. Giet de polenta in een vorm die je bekleedt hebt met plastiekfolie. Zet minimaal twee uren in de koelkast.

Bak de paddenstoelen met een sjalotje, de look en de peterselie in wat olijfolie. Kruid met peper en zout.

Haal de afgekoelde polenta uit de vorm. Snijd in vierkantjes. Deze vierkantjes kan je ofwel bakken in een hete pan met veel olijfolie, ofwel in de oven met wat olijfolie erop onder de grill plaatsen. Zorg dat ze wat kleur hebben en krokant aanvoelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten