vrijdag 3 maart 2017

Kuikentjes met dragon

Waterzooi meets dragonkip.

Wat?

Voor zes personen:
  • 3 kuikentjes (haantjes)
  • 50 g spek (sneetjes of blokjes)
  • 0,5 l kippenbouillon
  • 1 doosje dragon
  • 20 cl witte wijn
  • 20 cl room
  • 1 el graanmosterd

Hoe?

Snij de kuikentjes in twee. Zet een grote pot op het vuur. Schroei de halve kuikentjes aan in een beetje boter. Haal de kuikentjes terug uit de pot en leg even aan de kant. Bak de stukjes spek aan in dezelfde pot, blus met de witte wijn. Doe hierbij de bouillon en leg de kuikentjes terug in de kookpot. Voeg de blaadjes van de dragon en de graanmosterd toe. Kruid met wat zwarte peper.
Laat 40 minuten staan op een zacht vuurtje. Voeg op het laatst de room toe en laat nog vijf minuten pruttelen.
Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten