zondag 19 februari 2017

Quiche met feta, spinazie en pijnboompitten


Wat?

  • 1 rol bladerdeeg 
  • 200 gr spinazie 
  • 100 gr fetakaas 
  • pijnboompitten en rozijnen naar keuze 
  • paneermeel 
  • 4 eieren 
  • 15 cl room 
  • een klein beetje gemalen kaas 
  • klontje boter 

Hoe?

Leg de bladerdeeg in een vorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem. De bodem bestrooien met wat paneermeel zorgt ervoor dat de quiche niet te vochtig wordt.

Smelt een klontje boter in een pan en doe hierin de spinazie. Laat even stoven. Haal van het vuur en meng er de pijnboompitten en de rozijnen onder. Spreid de spinazie vervolgens uit over het deeg.

Meng de eieren met de room en klop los. Voeg hierbij een beetje gemalen kaas en de fetakaas (in kleine blokjes gesneden). Giet dit mengsel over de spinazie.

Plaats in een voorverwarmde oven op 220° gedurende 20 minuten.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten