vrijdag 24 februari 2017

Bosbessentaart met amandelen



Het recept is gebaseerd op dat van A propos bistro. Het grootste verschil is dat er hier meer vruchten en amandelen gebruikt worden en dat het bladerdeeg is in plaats van zanddeeg.

Wat?

  • 400gr (steekt niet zo nauw) bosvruchten. Deze taart is ook lekker met bijvoorbeeld alleen aardbeien
  • 100gr suiker
  • 100gr gesmolten boter
  • 100gr gemalen amandelen
  • 100gr geschaafde amandelen
  • bladerdeeg of kruimeldeeg

Hoe?

Snij de vruchten in stukjes en voeg deze samen met de suiker, de gesmolten boter en de amandelen. Leg de taartdeeg in een vorm en prik met een vork gaatjes in de deeg. Giet het mengsel op de taartdeeg. Plooi de randjes rustiek over de vulling. Bestrooi de taart met de gemalen amandelen.
Steek de taart 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

De foto toont deze taart met aardbeien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten